Kurtlar Vadisi Gladio Oyuncular Hasan Şahintürk

Posted by edacikk | Posted in , , , | Posted on 09:11

0

Reklammatik'e üye ol, sen de kazan! | SüperTeklif'e üye ol, sen de kazan!
 
Resim

05 Ekim 1967’de Bergama’da dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. “Bornova Bornova”nın yanı sıra “Made in Europe” ve “Polis” filmlerinde rol aldı. “İşte Benim” dizisinin senaryosuna imza atan, Şahintürk, “Mavi Kuş” adlı TV Filminin de yönetmenliğini üstlendi.
Bugüne dek birçok oyunda yönetmen ve oyuncu olarak görev alan Hasan Şahintürk, tiyatro eğitmenliği de yapıyor.


Eğitmenin Özgeçmişi

1998 : Yüksek Lisans : Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Tiyatro Oyunculuğu Programı. Yüksek Lisans Tez Konusu: “Postmodern Çağda Oyunculuk Sanatı, Artaud ve Grotowski”

1993 : Lisans : Anadolu Üniversitesi, Devlet Konservatuarı, Tiyatro Oyunculuğu Bölümü

Oyunculuk Yaşamı

1993 : Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünden mezun oldu. Tiyatrohane adlı topluluğun kurucu ve oyuncuları arasında yer aldı. Bu toplulukta “Sevda name”, “Direniyoruz” ve “Kırmızı Burunlu Dünya” adlı oyunlarda oynadı ve yönetmen yardımcılığı yaptı.

1994 : Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl “Eskişehir Tiyatora Kumpanyası” (ETK) adlı topluluğun kuruluş çalışmalarında, kurucu olarak yer aldı. ETK' da Oktay Arayıcı' nın “Rumuz Goncagül” adlı oyununu Metin Balay' la birlikte yönetti. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde de Vasıf Öngören' in “Oyun Nasıl Oynanmalı” adlı oyununu Murat Karasu ile birlikte yönetti.

1995 : ETK' da Vasıf Öngören' in “Zengin Mutfağı” adlı oyununu yine Metin Balay' la birlikte yönetti. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Pablo Picasso'nun “Guernica” adlı tablosundan yola çıkarak oluşturulan oyunu yönetti. Türkiye' nin tek profesyonel Üniversite Tiyatrosu olan Anadolu Üniversitesi Tiyatro Topluluğu “Tiyatro Anadolu” nun kuruluş ve kurumlaşma çalışmalarını yaptı. Tiyatro Anadolu' da sahnelenen Harold Pinter' ın “Doğum günü Partisi” adlı oyununda oynadı.

1996 : Tiyatro Anadolu'da sahnelenen Molieré' in “Kocalar Mektebi” adlı oyununda oynadı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde J. M. Synge' in “Dereye Vuran Gölge” ve “Denize Giden Atlılar” adlı oyunlarını yönetti. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Sinema Televizyon Bölümünde “Oyuncu Yönetimi” dersleri vermeye başladı.

1997 : İngiltere, Londra Thames Valley Üniversitesinde İngilizce eğitimini tamamladı. Ealing Broadway Drama School' da Peter Layton ve Josef Hamon' un derslerine katıldı. The Questors Theatre' ın yapılanmasını inceledi ve provalara katıldı. Arthur Miller, Harold Pinter ve Noam Chomsky' nin seminerlerine katıldı. Londra Türk Toplumu Dayanışma Merkezi DAYMER' de oyunculuk seminerleri verdi.

1998 :Tiyatro Anadolu' da Umur Bugay' ın “Kader Kısmet Oyunu” adlı oyununu yönetti. “Postmodern Çağda Oyunculuk Sanatı, Artaud ve Grotowski” başlıklı teziyle yüksek lisans derecesini aldı. Samsun'da “Tiyatro Tiyatro” topluluğu ile Nazım Hikmet' in “Yolcu” adlı oyununu yönetti. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Bertolt Brecht' in, Maksim Gorki' den uyarladığı, Metin Balay' ın yönettiği “Ana” Adlı oyunda yardımcı yönetmen olarak görev aldı.

1999 :Tiyatro Anadolu'da sahnelenen Ferench Korinthy' nin yazdığı “Peynirli Yumurta” adlı oyunda oyuncu olarak görev aldı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Arnold Wesker' in “Dört Mevsim” adlı oyununu yönetti.

2000 : Tiyatro Anadolu' da sahnelenen Haldun Taner' in yazıp, Murat Karasu' nun yönettiği “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı oyunda yönetmen yardımcısı olarak görev aldı. Ankara Sanat Tiyatrosunda, Metin Balay' ın yönettiği “Deniz Diye Bir Delikanlı”, “Hogi ile Togi”, “Tiyatro Makinesi” adlı oyunlarda oyuncu olarak görev aldı. Tiyatro Anadolu'da Simon Telvi' nin yönettiği “J. Faust” adlı oyunda koordinatör olarak çalıştı.

2001 : Tiyatro Anadolu'da sahnelenen Haldun Taner' in yazıp, Levent Dönmez' in yönettiği “Keşanlı Ali Destanı” adlı oyunda oyuncu olarak görev aldı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Slawomir Mrozeck' in yazdığı “Açık Denizde” adlı oyununu yönetti.

2002 : Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Mark Twain' in yazdığı “Adem ile Havva” nın güncesi adlı uzun öyküyü oyunlaştırdı ve sahneledi. Cem İdiz' in İzmir Devlet Opera ve Balesi için hazırladığı Antoine de Saint-Exupéry ' den uyarlanan çocuk operası “Küçük Prens” in librettosunu yazdı.

2003 : Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Öğrencilerinin oluşturduğu öykülerden kurguladığı “Maskeli Balo” adlı kolaj çalışmasını yönetti. William Shakespeare' in yazıp Bülent Acar'ın yönettiği “Fırtına” adlı oyunda oyuncu olarak görev aldı.

2004 : Tiyatro Anadolu' da sahnelenen Arnold Wesker' in yazıp, Mehmet Ergen' in yönettiği “Kökler” adlı oyunda koordinatör olarak görev aldı. Halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Derslerine devam ediyor.

2005 : BizOyuncular – Tobav ortak çalışmasında yürütülen Oyunculuk Atölyesi' nde eğitim veriyor.

Eğitim Verdiği Yerler

Araştırma Görevlisi Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Tiyatro Oyunculuğu Bölümü.
Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Tiyatro Anadolu
Oyuncu, Yönetmen Tiyatro Anadolu

Filmografi

*Kurtlar Vadisi Gladio (2009)
*Bornova Bornova (2009) Ömer
*Polis (2006) 

Comments (0)

Yorum Gönder